INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

lopás

csalás

bűnügy

kaposvár

Két év fegyházat ért a betörés és a lopás

Két év fegyházat ért a betörés és a lopás

Infostart

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli lopás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és jármű önkényes elvétele miatt gyorsított eljárásban – őrizetbe vétele alatt – állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű kaposvári férfit, aki előbb egy söröző alkalmazottainak értékeit lopta el, majd elkötött egy autót is, amivel később balesetet szenvedett.

A vádlott 2019 júliusában szabadult korábbi börtönbüntetéséből, azonban néhány nappal később ismét bűncselekményt követett el. Ekkor az egyik belvárosi sörözőbe surrant be Kaposváron, ahol a két ott dolgozó alkalmazott pénztárcáját, illetve táskáját szerezte meg. A kaposvári rendőrök azonban rövid időn belül azonosították a vádlottat, mivel az egyik lopott bankkártyával pénzt próbált meg levenni egy ATM-automatából, amely rögzítette az esetet.

A férfi ellen már folyamatban volt a büntetőeljárás, amikor 2019 novemberében Kaposváron, a Cseri városrészben besurrant egy családi házba, ahol két pénztárcát és az egyik sértett gépkocsijának indítókulcsát vette magához, majd a házból való távozása után beült az autóba és azzal a belváros felé indult. A rendőrök azonban felfigyeltek a vádlottra, akit intézkedés alá akartak vonni.

Miután észrevette a járőröket, a vádlott gyorsítani kezdett, de elvesztette az uralmát a jármű felett és azzal a Zselici felüljárón a szalagkorlátnak ütközött.

A balesetben komolyabb személyi sérülés ugyan nem történt, de a jogtalan használat végett elvett autóban jelentős kár keletkezett. Az orvosi ellátás végett elszállított vádlottat a rendőrök már a kaposvári kórházban őrizetbe vették.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetése után – 48 órán belül – a Kaposvári Járásbíróság elé állította az elkövetőt. A bíróság a többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottat – az ügyészség indítványával egyetértve – 2 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette - közölte honlapján az ügyészség.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018