eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Budapesti fogolyszökés - itt a nyomozás eredménye

Sz. Károly február 15-én szökött meg a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében tartott tárgyalásról, fegyvert is szerzett. Autós üldözés végén, lövések leadása után fogták el. A gyanúsításban 15 rendbeli bűncselekmény szerepel.

A BRFK befejezte a nyomozást, és vádemelést javasol a Fővárosi Főügyészségnek a februárban a Fővárosi Törvényszékről megszökött férfi ügyében - jelentette be Pál Adrián, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

A gyanúsításban szereplő 15 rendbeli bűncselekmény között van olyan is, amelyért a törvény szerint akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható. Van továbbá terrorcselekmény, rablás, súlyos testi sértés kísérlete, személyi szabadság megsértése, kényszerítés, lőfegyverrel való visszaélés, fogolyszökés és közlekedésbiztonsága elleni bűncselekmény.

Sz. Károly gyanúsított február 15-én a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből, tárgyalásáról szökött meg úgy, hogy megtámadta az őt kísérő büntetés-végrehajtási őrt, fegyvert szerzett és a Markó utcában egy autóst kényszerített arra, hogy segítse a menekülésben.

A férfit a XV. kerületi Nyírpalota út és Szentmihályi út kereszteződésében sikerült feltartóztatni. A szökevény megpróbált másik járművet szerezni a meneküléshez, ám a rendőrök - figyelmeztetés után - több lövést adtak le rá, és nyolc eltalálta.

Az egész "eseménysor" a tárgyalótermi szökéstől a XV. kerületi elfogásig mintegy 35 perc alatt zajlott le.

Sz. Károly azóta felépült életveszélyes sérüléseiből.

A férfi a szökése előtt garázdaság és rongálás miatt egy év, egy hónap börtönnel sújtotta a törvényszék jogerősen. A férfit korábban már elítélték erőszakos bűncselekmények miatt.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×