INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

szálloda

pénztár

lopás

csalás

rendőrség

Nem létező kollégái helyett is dőzsölt napokig, majd vitte a kasszát

Nem létező kollégái helyett is dőzsölt napokig, majd vitte a kasszát

Infostart

Százezreket zsákmányolt, miután napokig azt a látszatot keltette, hogy kollégáival együtt lakik a szállodában.

Öt napot lakott nem létező kollégáival együtt egy férfi egy székesfehérvári hotelban, számolt be hivatalos oldalán a rendőrség. Az 50 éves drégelypalánki férfi április elején egy székesfehérvári szállodában szállt meg majd jelezte, hogy igényt tartana további szobákra, mivel érkezik még három kollégája is.

A szálloda alkalmazottját még aznap este a férfi újra felkereste azzal, hogy amíg a recepciós mással volt elfoglalva, a három kollégája megérkezett és mivel nagyon fáradtak voltak, egyből le is feküdtek aludni. Másnap reggel azzal távozott, hogy a munkatársai korán mentek dolgozni, így amikor délután visszaérkezett, kérte, hogy hadd fogyassza el az elmaradt reggelit és az aznapi vacsorát, kollégáinak pedig maga vitte fel az ételt.

Ezt követően még pár nap így telt el,

a kollégákat senki nem látta, de a férfi minden alkalommal jelezte, hogy nagyon ízlett mindenkinek a vacsora.

Egy reggel a munkát felvevő recepciós észrevette, hogy az éjszaka során eltűnt a szálloda kasszájából több mint félmillió forint értékű euró és közel 75 ezer forint.

A helyszínre érkező rendőrök a biztonsági kamera felvételei alapján egyértelműen azonosították a drégelypalánki férfit, aki a kasszát kiürítette, majd a hotelból fizetés nélkül távozott. A rendőrök azt is megállapították, hogy az állítólagos kollégák nem léteztek, mert a szobájuk teljesen üres volt és a részükre rendelt ételeket is a csaló fogyasztotta el.

Körözés alapján pár héttel később a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozói elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit lopás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt, majd a Debreceni Járásbíróság letartóztatását rendelte el. A székesfehérvári rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadták.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018