eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Eltávolítják a festéket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületéről 2018. január 17-én. Az ÁSZ székházát a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le. Az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett.
Nyitókép: Eltávolítják a festéket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületéről 2018. január 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Nyomozás az Állami Számvevőszék épületének narancssárgára festése miatt

Az V. kerületi nyomozók befejezték G. Márton és kilenc társának ügyét, akik a rongálással több millió forintos kárt okoztak - írta a police.hu.

A 32 éves budapesti G. Márton és kilenc társa 2018. január 17-én Budapest V. kerületében, az Apáczai Csere János utcában lévő Állami Számvevőszék központi épületét narancssárga festékkel megdobta, majd a falat, az üvegfelületeket, valamint a réztáblát – amelyen az intézmény neve látható – több méter hosszan ecsettel lefestette.

Az elkövetők a rongálással több mint hárommillió forint kárt okoztak. Az V. kerületi nyomozók G. Mártont és kilenc társát rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként - írja a police.hu.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×