eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Hamis vezetői engedélyt cserélt valódira

Egy trükkös görög verte át a magyar hatóságokat, hamis adatokat adott le, és a kérelemhez szükséges orvosi vizsgálaton sem vett részt.

Közokirat-hamisítás miatt vád alá helyeztek egy görög férfit Komárom-Esztergom megyében, az illető hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar jogosítványra - tudta meg az Infostart.hu.

A vádlottnak a hazájában nincs engedélye autót vezetni, Magyarországon pedig nem vett részt orvosi vizsgálaton. A vádlott Romániában állapodott meg egy ismeretlen személlyel abban, hogy segítségével szerez magyar vezetői engedélyt.

A férfi másfél éve Esztergomban kérte görög vezetői engedélye cseréjét magyarra, ekkor adta át a hamis papírokat.

A kérelem alapján a Belügyminisztérium által kiállított magyar honosságú vezetői engedély tehát valótlan adatokat tartalmaz.

A beismerő vallomást tett elkövetőt tárgyalás mellőzésével is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik, és nem kaphat jogosítványt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×