eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Nagyon durva az, amit a TEK-esek Mohácson találtak

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat három férfi ellen a Mohácsi Járási Ügyészség, mert kutyaviadalt szerveztek Mohácson.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a három vádlott tavaly júliusban megállapodott egymással, hogy állatviadalt fognak tartani az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen. Ehhez a kutyákat a másik két férfi biztosította, egyikük a bírói feladatok ellátását is vállalta. A vádlottak szintén tavaly júliusban a mohácsi telephelyre szervezték a kutyaviadalt, ahol nézőként ismerőseik vettek részt.

A nézők közül többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiséget alakítottak ki, ahol a kutyák összecsaphattak. A két kutyatulajdonos vádlott az állatviadal során kutyáikat egymásnak uszították, azokat folyamatosan arra biztatták, hogy egymással harcoljanak, verekedjenek, miközben harmadik társuk a bírói feladatokat látta el oly módon, hogy az állatokat verekedésük során folyamatosan figyelemmel kísérte és feladata volt többek között annak eldöntése is, hogy a viadalból melyik állat kerül ki győztesen.

Az állatviadal során a kutyák egymással a vádlottak parancsára folyamatosan verekedtek, egymást harapdálták, több vérzéssel járó sebzést okoztak egymásnak. Az állatviadalnak az vetett véget, hogy a nyomozó hatóság tagjai a helyszínen megjelentek.

Tekintettel arra, hogy a vádlottak uszítása során a kutyák súlyos sérüléseket is elszenvedtek, az elkövetők cselekménye a tiltott állatviadal szervezésének bűntette mellett az állatkínzás bűntettének a megállapítására is alkalmas.

(A címlapi kép illusztráció, nem a mohácsi helyszínen készült.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×