INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

állatviadal

mohács

tek

Nagyon durva az, amit a TEK-esek Mohácson találtak

Nagyon durva az, amit a TEK-esek Mohácson találtak

Infostart

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat három férfi ellen a Mohácsi Járási Ügyészség, mert kutyaviadalt szerveztek Mohácson.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a három vádlott tavaly júliusban megállapodott egymással, hogy állatviadalt fognak tartani az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen. Ehhez a kutyákat a másik két férfi biztosította, egyikük a bírói feladatok ellátását is vállalta. A vádlottak szintén tavaly júliusban a mohácsi telephelyre szervezték a kutyaviadalt, ahol nézőként ismerőseik vettek részt.

A nézők közül többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiséget alakítottak ki, ahol a kutyák összecsaphattak. A két kutyatulajdonos vádlott az állatviadal során kutyáikat egymásnak uszították, azokat folyamatosan arra biztatták, hogy egymással harcoljanak, verekedjenek, miközben harmadik társuk a bírói feladatokat látta el oly módon, hogy az állatokat verekedésük során folyamatosan figyelemmel kísérte és feladata volt többek között annak eldöntése is, hogy a viadalból melyik állat kerül ki győztesen.

Az állatviadal során a kutyák egymással a vádlottak parancsára folyamatosan verekedtek, egymást harapdálták, több vérzéssel járó sebzést okoztak egymásnak. Az állatviadalnak az vetett véget, hogy a nyomozó hatóság tagjai a helyszínen megjelentek.

Tekintettel arra, hogy a vádlottak uszítása során a kutyák súlyos sérüléseket is elszenvedtek, az elkövetők cselekménye a tiltott állatviadal szervezésének bűntette mellett az állatkínzás bűntettének a megállapítására is alkalmas.

(A címlapi kép illusztráció, nem a mohácsi helyszínen készült.)

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018