eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Halállal végződött a közös pálinkázás

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, egy másik férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétsége miatt nyújtott be vádiratot, mert a közös pálinkázás során az egyik férfi súlyos koponyasérüléseket okozva ököllel többször megütötte az emiatt eszméletét vesztett sértettet, akihez ezután nem hívtak orvosi segítséget, a sértett az éjszakai órákban elhunyt.

Az elsőrendű vádlott és a későbbi áldozat tavaly április 1-jén egy Komárom-Esztergom megyei településen, az elsőrendű vádlott lakásán, a délelőtti óráktól együtt homokfúvót szerelt, közben összesen másfél liter pálinkát ittak meg együtt. Az esti órákban áthívták magukhoz a másodrendű vádlottat. A sértett és az elsőrendű vádlott veszekedtek egymással, ennek során elsőrendű vádlott lefogta a sértettet, majd birkóztak egymással.

Az elsőrendű vádlott a sértettet arra hívta fel, hogy őt üsse meg, amilyen erősen csak tudja. A sértett erre ököllel megütötte a jobb arcfelén az elsőrendű vádlottat, aki az arcát még oda is fordította az ütéshez. Ezután az elsőrendű vádlott lendületből, nagy erővel, ököllel, legalább 10 alkalommal megütötte a sértett arcát, illetve fejét. A sértett az ütésektől eldőlt, eszméletét vesztette.

A vádlottak együtt kihúzták a sértettet az udvarra, ott egy hordónál megmosdatták, de sértett nem tért magához. A vádlottak visszahúzták a szobába, ott egy kanapénak döntve ültették le, majd magára hagyva a szobából távoztak. Mintegy 10 perc elteltével tértek vissza, ott azt észlelték, hogy a sértettnek már nem vérzik az orra, és a levegőt is tisztábban veszi. Az elsőrendű vádlott a sértettet az ágyra fektette, és megnyugtatta a másodrendű vádlottat, hogy a sértettnek nem lesz baja, ezért a másodrendű vádlott az ingatlant úgy hagyta el, hogy orvosi segítséget nem hívott a sértetthez.

Az elsőrendű vádlott a sértettnek olyan súlyos koponyasérüléseket okozott a bántalmazással, hogy emiatt az éjszakai órákban meghalt, ezt az elkövető másnap hajnali 5 órakor észlelte.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy az elsőrendű vádlottal szemben a szabadságvesztés mértékét 4 évben, míg a másodrendű vádlottal szemben a próbára bocsátás tartamát 2 évben állapítsa meg.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×