eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rendőrségi hajsza: elloptak egy robbanótestet Vértesszőlősön

Akár nyolc év börtönt is kaphat a tolvaj, de egyelőre nem találják a rendőrök.

Még mindig keresik a rendőrök a tettest, aki a vértesszőlősi szántóföldről múlt héten eltulajdonított egy robbanótestet a tűzszerészek kiérkezése előtt. A robbanószerkezet a Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Régészeti Kiállítóhelye feletti szántóföldön került elő. A robbanótestet elkerítették egy rendőrségi kordonnal, ám a tűzszerészek kiérkezése előtt ellopta valaki.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás robbanószerrel való visszaélés bűncselekménye miatt. Tavaly már történt hasonló eset, akkor Dömös mellől loptak el egy Dunában talált gránátot.

Az esetek kapcsán a kemma.hu arra emlékeztet, hogy a robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés a törvény alapján akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Ide tartozik minden olyan tevékenység, amely a robbanóanyag vagy robbantószer engedély nélkül végzett készítésével, megszerzésével, tartásával vagy forgalomba hozatalával kapcsolatos. Továbbá a törvény az engedéllyel nem rendelkező személynek való átadást is bünteti.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×