eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

35 millió forint volt az ellopott páncélszekrényben - videó

A Debreceni Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a négy vádlottnak az ügyében, akik több debreceni ingatlanba is betörtek, ahonnan több millió forint készpénzzel, ékszerekkel és más értéktárgyakkal távoztak.

Mind a négy vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését elismerték. A bíróság első- és másodrendű vádlottat 4 rendbeli társtettesként elkövetett lopás bűntettében és társtettesként elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek - olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

Ezért elsőrendű G. L.-t 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, feltételes szabadságra a vádlott nem bocsátható. Másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetéssel és 3 év közügyektől eltiltással sújtotta. A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A bíróság harmad- és negyedrendű vádlottat 2 rendbeli bűnsegédként elkövetett lopás bűntettében és bűnsegédként elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért S. S.-t 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta, míg I. J.-t 1 év 6 hónap börtönbüntetésre – 3 év próbaidőre felfüggesztve – és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

G. L. és J. B. 2018. január 27-én 5 óra 35 perc körül Debrecen, a Lőrinc pap utcában – miután kifigyelték, hogy az ott lakók napok óta nincsenek otthon – megjelentek az S. S. harmadrendű vádlott által vezetett személygépkocsival, majd mindhárman betörték a ház utcafronti ablakát. S. S. kint várakozott az autóban és figyelt, míg társai bemásztak házba, ahol értékek után kutattak. A három vádlott

a házból eltulajdonított egy páncélszekrényt, amit betettek az autóba, majd azt később kifeszítették és a benne lévő közel 34 millió forintot, közel 500 ezer forint értékű különböző valutát, arany ékszereket magukhoz vették és egyenlő arányban elosztották.

A széfet egy Nyíradony-Aradványpuszta mellett lévő mocsárba dobták, a bűncselekmény elkövetése során viselt ruházatukat elégették.

A nyomozó hatóság 2018. január 28-án házkutatást tartott a szökésben lévő elsőrendű vádlott hajdúsámsoni lakhelyén, ahol a bűncselekményből származó készpénzt, 477.500 forintot és egy abból vett okostelefont lefoglaltak. A harmadrendű vádlottnál aznap a rendőrök szintén megjelentek, majd a garázsa előtt elásva megtaláltak 12 millió forintot és 150.000 forint értékű valutát. A rendőrség a másodrendű vádlottnál 2018. január 31-én tartott házkutatást nyíradonyi lakcímén.

A rendőrök az eltulajdonított készpénz egy részét – közel 155.000 forint értékű valutát és több mint 11 és fél millió forintot az udvaron egy hamukupac alá rejtve megtalálták és lefoglalták. Elsőrendű vádlott ellen országos elfogatóparancsot adott ki a nyomozó hatóság, őt 2018. február 16-án debreceni búvóhelyén fogták el.

Első- és másodrendű vádlott I. J. negyedrendű vádlottal közösen 2017. november 2-án egy debreceni családi házhoz mentek. Negyedrendű vádlott a gépkocsiban várakozott, míg két társa a kerítésen átmászott, a házba a nyitott hátsó bejárati ajtón keresztül bement és onnan eltulajdonított egy pénzkazettát benne 270.000 forinttal, továbbá egyéb értéktárgyakat.

Egy debreceni családi háznál 2017. december 23-án este jelent meg első-,másod- és negyedrendű vádlott. Negyedrendű vádlott ekkor is a gépkocsiban várakozott és figyelt, míg társai a ház ablakát befeszítették és onnan közel 200.000 forint értékű valutát, arany ékszereket és szerszámgépeket loptak el. 2018. január 11-én egy Debrecen, Kishegyes úti cég irodájába tört be első-,másod- és harmadrendű vádlott, ahonnan egy üres pénzkazettát loptak el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×