eur:
395.76
usd:
364.96
bux:
65567.37
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője megbilincselt kézzel, az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket.
Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Símaszkot húztak a Mecsekben, de nem síelni mentek

Több mint egymillió forintot vettek egy idős házaspártól, de lebuktak.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfi ellen, aki 2017 szeptemberében egy baranyai faluban élő idős házaspárt rabolt ki.

A vádlottak egyike korábban többször dolgozott az idős házaspárnál, segített az ingatlanuk felújításában, illetve többször kért tőlük kölcsön, így tudomást szerzett arról, hogy a sértettek jelentős összegű készpénzt tartanak a háznál, illetve megtudta azt is, hogy a pénzt hol tartják.

A három vádlott éjszaka a sértettek családi házához ment, ketten símaszkot húztak, majd a bejárati ajtót benyomták, és a házba bementek. A fenyegetés hatására százezer forintot adott át az egyik, 85 éves áldozat az elkövetőknek. Mivel tudták, hogy több pénz van a háznál, ezért tovább fenyegették az idős házaspárt, végül a házban található további egymillió forintot is elvették. A két elkövető a gépkocsit vezető társukat a házhoz hívta, majd a helyszínt elhagyta, az eltulajdonított pénzt egymás között megosztotta.

Mivel a sértettek idős korúak, ezért a két elkövető cselekménye a rablás minősített esetének a megállapítására alkalmas, míg a gépkocsit vezető társuk a lopás bűntettét követte le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×