eur:
394.92
usd:
363.2
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

A gyermeke mellől próbált a Dunába ugrani egy nő

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat a kislányát súlyosan elhanyagoló, italozó, csavargó anya ellen.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint vádlott egyedül nevelte 2010-ben született kislányát Dorogon egy önkormányzati lakásban. A nő rendszeresen ivott, alkalmi ismerőseivel, barátaival napokon keresztül csavargott, miközben gyermekét vagy magával vitte, vagy véletlenszerűen másokra bízta.

Nem tartotta tisztán gyermekét és nem gondoskodott számára megfelelő ruhákról sem. Többször előfordult, hogy az asszony napokig nem ment haza,

és nem gondoskodott arról, hogy kislányának legyen ennivalója, váltóruhája. A gyermek sokszor látta, ahogy anyja és férfi ismerősei italoznak, gyakran ott aludt, ahol éppen az édesanyjával tartózkodott. A nő rendszeresen annyira leittasodott, hogy a gyermek felügyeletét nem tudta ellátni. A nő a hatóságok többszöri felhívása ellenére sem változtatott életvitelén.

Egyszer, amikor műkörmöshöz ment, gyermekét egy nemrég megismert családra bízta, ahol a kislány szexuális bűncselekmény áldozata lett.

Annak a bűncselekménynek az elkövetőjét időközben elítélték. A nő tavaly július 9-én hétéves kislánya szeme láttára ittas állapotban hangosan kiabált az esztergomi Mária Valéria hídon és megpróbált onnan leugrani partnerével.

A vádlott szülői kötelezettségét súlyosan megszegte, és ezzel a kislánya testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette. A gyermeket az idén nevelőszülőnél helyezték el - tudatta Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×