eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

900 kiló potencianövelő pottyant le Ferihegyen

"Természetesen" semmi keresnivalója nem volt a Szingapúrból érkező repülőgépen a gigantikus csomagnak, aminek további sorsáról egyelőre nem döntöttek.

A NAV munkatársai mintegy 900 kilogramm különféle potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormonokat találtak egy Szingapúrból érkező légi szállítmányban Budapesten - közölte Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, a NAV vám- és jövedéki szóvivője - olvasható a Cívishír.hu-n.

Feltételezhetően engedély nélkül importált különböző potencianövelő és vágykeltő gyógyszereket, valamint testtömegnövelő hormonokat az a magyar vállalkozás, amelynek a részére érkező, Szingapúrban feladott légi szállítmányban a pénzügyőrök mintegy 900 kilogramm, több mint 20 ezer doboz, fogyasztásra kiszerelt tablettát találtak.

A NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani.

A gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető, azonban a magyarországi címzett ilyen engedéllyel nem rendelkezett, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek.

A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A feljelentést megtették, az eljárás elkezdődött. Arról majd az eljárás végén a bíróság dönt, mi legyen a szállítmány sorsa, vagyis megsemmisítsék-e.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×