INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

ferihegy

szingapúr

potencianövelő

900 kiló potencianövelő pottyant le Ferihegyen

900 kiló potencianövelő pottyant le Ferihegyen

Infostart

"Természetesen" semmi keresnivalója nem volt a Szingapúrból érkező repülőgépen a gigantikus csomagnak, aminek további sorsáról egyelőre nem döntöttek.

A NAV munkatársai mintegy 900 kilogramm különféle potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormonokat találtak egy Szingapúrból érkező légi szállítmányban Budapesten - közölte Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, a NAV vám- és jövedéki szóvivője - olvasható a Cívishír.hu-n.

Feltételezhetően engedély nélkül importált különböző potencianövelő és vágykeltő gyógyszereket, valamint testtömegnövelő hormonokat az a magyar vállalkozás, amelynek a részére érkező, Szingapúrban feladott légi szállítmányban a pénzügyőrök mintegy 900 kilogramm, több mint 20 ezer doboz, fogyasztásra kiszerelt tablettát találtak.

A NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani.

A gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető, azonban a magyarországi címzett ilyen engedéllyel nem rendelkezett, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek.

A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A feljelentést megtették, az eljárás elkezdődött. Arról majd az eljárás végén a bíróság dönt, mi legyen a szállítmány sorsa, vagyis megsemmisítsék-e.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018