eur:
392.69
usd:
366.01
bux:
66453.28
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Kisöpörték a budapesti dohányboltokat

Öt hónap alatt harminc betörés, 45 milliós kár van az ügyészség szerint az ötfős banda rovásán.

Az ügyészség szerint a vádlottak több mint harminc betöréses lopást követtek el, elsősorban dohányboltok sérelmére; a bíróság elsőfokon 5-7 év közötti tartamú szabadságvesztésre ítélte őket. Az illetékes kerületi ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A vádirat szerint a négy férfi 2014 őszén megállapodott abban, hogy betörések révén szereznek pénzt és egyéb értékeket. Kifejezetten erre a célra vásároltak egy személygépkocsit, amire a bűncselekmények elkövetése előtt különböző lopott rendszámokat szereltek fel, majd azzal mentek rabolni.

A kocsit egy gyömrői tanyán tárolták, ahol a tervezett betörések előtt gyülekeztek. Itt egy lakókocsiban átöltöztek terepszínű vagy sötét ruhába, fejükre csuklyát és maszkot, kezükre pedig kesztyűt húztak, majd magukhoz vették a betöréshez használt szerszámokat – feszítővasat, kalapácsot. A betörésekhez használt kocsiba összehegesztett szögeket rejtettek arra az esetre, ha üldözőbe vennék őket, ekkor ugyanis tervük szerint szétszórták volna a szögetek az úttesten. Volt, hogy a szögeket a bűncselekmény helyszínén szórták szét azért, hogy az üldözésüket megnehezítsék.

A vádlottak a fenti módon 2014 szeptembere és 2015 februárja között jellemzően Budapesten, valamint Pest megyei településeken összesen több mint 30 betöréses lopást követtek el túlnyomórészt dohányboltok sérelmére, ahonnan jellemzően a széfet, készpénzt, dohányárut és egyéb értékeket tulajdonítottak el.

A vádlottak

összesen több mint 45 millió forint kárt okoztak. Ebből csaknem 30 millió forint értékű volt a betörések során eltulajdonított dohányáru,

amelyet egy ötödik vádlott társuknak, mint orgazdának értékesítettek jellemzően a kereskedelmi ár feléért.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a négy férfival szemben több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, míg ötödik társukat orgazdasággal vádolta.

A bíróság a kerületi ügyészség vádirata alapján a négy vádlottat bűnösnek mondta ki, és őket 5-7 év közötti fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal kizárta őket a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Orgazdasággal vádolt társuk kettő év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×