eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Hula-tó, 2017. december 30.Szürke darvak az észak-izraeli Hula-tavi Park fölött 2017. december 30-án. A madárrezervátumként működő park évente több százezer vándormadár pihen meg úton Európából Afrikába, majd vissza. (MTI/EPA/Atef Szafadi)
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Felállt a madárrendőrség

Az új rendőrség célja a védett és fokozottan védett madarakat veszélyeztető mérgezések visszaszorítása.

Az Agrárminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület csütörtökön ünnepélyes keretek között írta alá az együttműködési megállapodást, ennek értelmében összehangolják a madarak mérgezését megelőző védekezési munkát - tudósít a Police.hu.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ dunakeszi telepén tartott rendezvényen Rácz András környezetügyért felelős államtitkár, Balogh János országos rendőr-főkapitány, valamint Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatója állapodott meg a közös munkáról.

Az esemény után a megjelentek egy méreg- és tetemkereső szituációs bemutatót láthattak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×