eur:
394.17
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 4-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Így dolgozik a ferihegyi poggyászmaffia

Szigorítottak az ellenőrzésen Ferihegyen, de fél év alatt így is negyven lopást jelentettek be. A rendőrség már 21 tolvajt fogott el.

Egyre szigorúbban ellenőrzik a ferihegyi repteret, így a poggyászmaffia is finomított a módszerein. Ma már biztosra mennek és még mindig nagyon nehéz lefülelni a tolvajokat - írja a Bors. Egy reptéri bennfentes szerint Babos Tímea februári esete után kevesebb volt a lopás, mint előtte, sok rakodót lecseréltek, a biztonsági szolgála­tot leváltották, szigorúbbak és gyakoribbak az ellenőrzések. A rendőrök még a rakodókat felügyelő biztonsági embereket is rajtaütésszerűen ellenőrzik.

Járatonként az úgynevezett rampás felel a rakodókért, és már mindenhol van kamera, ki­véve a re­pülőgép rakterét. Ott, amint elkezdődik a ki- és berakodás, a biztonsági szolgálat betesz egy kamerát, a munkásokat pedig minden kilépéskor átvizsgálják. A repülőtéri rendőrség szerint vi­szont sokszor hiába vizsgálják át a rakodókat, az eltulajdonított értékeket nyomban elrejtik, „vagy átadják olyannak, aki az adott járat rakodásával nem hozható összefüggésbe”.

Hat hónap alatt, idén januártól június utolsó napjáig összesen negyven nyomozás indult poggyászból történt lopás miatt ­­– tájékoztatott a rendôrség. Ugyanakkor fogtak is el tolvajokat a reptéren: fél év alatt 21 embert.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×