eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Laszlo Sulyok

Börtönbüntetésre ítéltek egy magyar olimpikont

Milliárdos adócsalási ügyében marasztalták el nem jogerősen a volt sportolót.

Növényi Norbert az adócsalási ügy hetedrendű vádlottja. A bíróság bűnsegédként kétrendbeli adócsalásban, illetve háromrendbeli magánokirat-hamisításban találta őt bűnösnek, ezért halmazati büntetésként 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától - írja a Blikk.

A nem jogerős ítélet értelmében Növényinek 136.186 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. A 8 éve húzódó milliárdos csalási ügyben már többször is volt tárgyalás az elmúlt években.

A vád szerint fiktív számlákkal másfél milliárdnyi adót csaltak el a vádlottak.

Az olimpiai bajnok azután keveredett bele az ügybe, hogy az elsőrendű vádlott munkát adott neki, és bár Növényi Norbert állítólag csak reklámarc volt, a vád szerint részt vett üzleti döntésekben is, így vált az ügy hetedrendű vádlottjává.

Növényi olimpiai életjáradékát már az ügy kirobbanása után felfüggesztették, azaz egyetlen fillért sem kapott 8 évvel az aranyérme után.

Növényi Norbert birkózó Moszkvában nyert olimpiai aranyérmet 1980-ban. A következő olimpián, amelyet Magyarország is bojkottált, nem vehetett részt. Sportolói pályafutását 1985-ben fejezte be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×