eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Iskolai vérengzésre készült egy budapesti diák

Emberölés előkészülete miatt állított bíróság elé egy fiatalkorút a Fővárosi Főügyészség. A vád szerint a 16 éves gimnazista fiú több iskolatársának is konkrétan utalt arra, hogy iskolai lövöldözést tervez.

A fiatalkorú, aki egy budapesti gimnázium tanulója, 2018 januárjában egy közösségi oldalon keresztül, illetve személyes beszélgetések alkalmával két osztálytársának és egy ismerősének arra utalt, hogy a közelmúltban történt, a hírekben „floridai lövöldözésként" ismert esethez hasonlóan azt tervezi, hogy a gimnáziumban diáktársait lelövi, majd ezt követően öngyilkosságot követ el.

Ezután átküldött az osztálytársainak egy az amerikai iskolai lövöldözésről készült amatőr videót, valamint egy olyan linket is, melyet megnyitva egy sorozatlövő gépkarabély képe és leírása szerepelt.

A fentiek félelmet keltettek az iskolatársaiban, és tartottak attól, hogy a terveiben megfogalmazott cselekményt véghez viszi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a fiút előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd a beszerzett bizonyítékok alapján a Fővárosi Főügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Osztálya őt emberölés előkészületének bűntette miatt gyorsított eljárásban - a gyanúsítástól számított 30 napon belül - bíróság elé állította.

A Fővárosi Törvényszék, mint a fiatalkorúak bírósága a fiatalkorút vád szerint bűnösnek mondta ki emberölés előkészületének bűntettében, vele szemben nem szabott ki ítéletet, de intézkedést alkalmazott, és 2 év próbaidőre próbára bocsátotta.

Az ítélet ellen az eljáró ügyész a terhelt terhére, súlyosításért, szabadságvesztés kiszabása és annak próbaidőre történő felfüggesztése érdekében jelentett be fellebbezést, a fiatalkorú vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×