eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Brutálisan drága borokat raboltak el - a rendőrség megtalálta a palackokat

Előállították az Annecy közében található Pere Bise (Bise apó) fogadó borospincéjébe februárban behatoló betörőket, és megtalálták az ellopott márkás borok nagy részét - közölte csütörtökön az annecy-i csendőrség.

"Előállítottuk a betöréses lopás elkövetőit, szám szerint négyet, valamint az orgazdákat. A 320 ellopott üvegből mintegy 250-et megtaláltunk" - közölte a csendőrség. A zsákmány értékét 400 ezer euróra (124,5 millió forint) becsülik.

A Pere Bise fogadó pincéjét nem egészen két nappal azután rabolták ki, hogy az étterem megkapta a két Michelin-csillagot.

"Két hónapi nyomozás után a Pere Bise fogadó borospincéje visszakapta történelmi kincse egy részét" - örvendezett csütörtökön Jean Sulpice, aki a Gault&Millau 2018-as éttermi kalauzában a "legjobb szakács" címet kapta.

"Hatalmas megkönnyebbüléssel és könnyekig meghatódva tudatjuk, hogy a 320 üvegből több mint 200 palack borkülönlegesség - közöttük Chateau d'Yquem, Domaine de la Romanée Conti, Petrus, Chateau Mouton Rotschild, Chateau Lafite Rotschild, Chateau Haut-Brion, Domaine Guigal és Chateau Margaux márkájú borok - visszatért a helyére a fogadóban" - mondta.

Jean Sulpice, aki tavaly vette át feleségével a százéves létesítményt, köszönetet mondott a csendőröknek, akiknek "az eltökéltsége egy évszázad munkáját mentette meg".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×