eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dubaji börtönben a bundabotrány kulcsfigurája

Újra rács mögé került a hazai bundabotrány egyik szereplője, L. Mátyás.

Dubaji börtönben ül L. Mátyás, a 47 éves férfi egy szűk cellán osztozik huszadmagával - írja a Blikk.

"Döbbenetes, ami a védencemmel történik. Embertelen körülmények között tartják fogva, úgy, hogy a világ egyetlen országában sincs érvényes elfogatóparancs kiadva ellene. Hosszas nyomozás után kiderítettem, hogy egy Olaszországban régen lezárult ügyre hivatkozva kattant Mátyás csuklóján a bilincs. Védencemnek egy kivétellel minden bírósági ügye lezárult. Amelyik nem, abban is szabadlábon védekezhet" - mondta L. Mátyás ügyvédje, Szilágyi Roland.

A védő szerint az történhetett, hogy amikor L. Mátyás Olaszországban is bundabotrányba keveredett, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ez azonban csak addig volt érvényben, amíg Spanyolországban el nem kapták, és át nem szállították Olaszországba. Ennek már jó ideje, hiszen L. ügyében ítélet is született: másfél évnyi börtönbüntetést szabtak ki rá, három évre felfüggesztve.

"Míg Dubajban az mondják, hogy az olaszországi ügy ­miatt kapták el, addig az olasz szervektől azt az információt kaptam, hogy már régen visszavonták a nemzetközi körözést. Remélem, többek között a magyar konzulátus segítségével nagyon hamar rendeződik Mátyás sorsa" - tette hozzá az ügyvéd.

A hazai bundabotrányban L. Mátyás volt a másodrendű vádlott.

A lap a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is megkereste. és a tárca azt közölte: ismerik az ügyet, tartják a kapcsolatot a helyi szervekkel, és mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb megoldás szülessen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×