eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin
Vádat emeltek a Fradi-botrány ügyében

Vádat emeltek a Fradi-botrány ügyében

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség összesen 18 személlyel szemben nyújtott be vádiratot aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt.

A vádirat szerint tavaly novemberben, a Ferencváros-Debrecen élvonalbeli futballmérkőzés szünetében a vádlottak egy 30-50 fős csoport tagjaként - többen az arcukat különböző módon eltakarva - rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére, és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették. 

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazták, ütötték, rúgták őket, egyiküket többször megtaposták. 

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi azonban súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi tekintetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető - olvasható az ügyészség közleményében.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, kilenc terhelt esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe történő belépéstől.

A balhé hatására az FTC visszaállította a korábbi biztonsági intézkedéseket a Groupama Arénában a szurkolói rendbontás miatt. Az MLSZ bezárta a B közép szektorait több mérkőzésre.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×