eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Álnéven élt a lengyel orgazda Budapesten

A férfi budapesti lakcímén házkutatást tartottak, ahol hamis külföldi rendszámokat, okirathamisításhoz és járműlopáshoz szükséges eszközöket és – J.Z. fényképvel ellátott – hamis lengyel okmányokat találtak.

Egy lengyel rendszámú autóval közlekedett Budapest területén az a lengyel férfi, akit a rendőrök egy közúti ellenőrzés során megállítottak és igazoltattak. Az intézkedés során gyanú merült fel arra, hogy az autó rendszámát, forgalmi engedélyét és alvázszámát meghamisították, ezért J.Z. lengyel állampolgárt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállítottak.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a fővárosi nyomozók azonosították a lengyel férfit, akiről kiderült, hogy az igazoltatásakor valótlan adatokat diktált be, mivel ellene az Interpol körözést adott ki. A férfi budapesti lakcímén házkutatást tartottak, ahol hamis külföldi rendszámokat, okirathamisításhoz és járműlopáshoz szükséges eszközöket és – J.Z. fényképvel ellátott – hamis lengyel okmányokat találtak. A nyomozóknak sikerült azt is megállapítani, hogy az autó, amivel a férfi közlekedett egy Olaszországból lopott gépkocsi volt.

Az orgazdaság miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói a napokban befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×