INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

ügyészség

ügyvéd

zsarolás

kábítószer

Őrizetbe vettek egy budapesti önkormányzati képviselőt

InfoRádió

A Budapesti Nyomozó Ügyészség egy helyi önkormányzati képviselőként is dolgozó ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, és az előzetes letartóztatását indítványozza.

A megalapozott gyanú szerint a képviselőként is tevékenykedő ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017 júliusában a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét hatmillió forintért - a valós értéknél alacsonyabb árért - adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan felének eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére - a sértett közbeavatkozása miatt - a Földhivatalnál végül nem került sor.

A budapesti nyomozó ügyészek pénteken a hajnali órákban akciót hajtottak végre a terhelt budapesti tartózkodási helyén. A házkutatás során a fenti bűncselekményt is alátámasztó bizonyítékok mellett az ügyészek - az előzetes vélemény alapján - kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Mindezek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette, közokirat-hamisítás bűntett kísérlete, valamint kábítószer kereskedelem bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását.

A 24.hu értesülései szerint Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét vették őrizetbe.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018