eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Brutális gyilkosságra készültek egy pesti börtönben

Brutális gyilkosságra készültek egy pesti börtönben

Börtönőrt akart ölni két rab az egyik budapesti börtönben.

A két férfi erőszakos bűncselekmények miatt egy kamerával megfigyelt cellában ült, amikor az őrség észrevett valami gyanúsat: a két fiatal a zárka falára rajzolt valamit, majd az ajtónál babrált.

Az őrök, ismerve a rabokat, akik többször támadtak már rájuk, óvatosan nyitottak be. Ennek a körültekintésnek köszönhette a büntetés-végrehajtási tiszt az életét, ugyanis áramot vezettek a zárka ajtajába - írja a Blikk. Az őr a lábával lökte be az ajtót: a vastag talpú szolgálati bakancs megóvta az áramütéstől. A vizsgálat kiderítette, hogy a két fogvatartott kibontotta az ajtó mellett lévő elektromos hálózati csatlakozót, és a vezetéket kirángatva a zárka ajtajához húzta. A drótok valószínűleg nem érték el az ajtót, így arra vártak, hogy azt kinyissák az őrök, és akkor érintsék oda a kábelt.

A két fiatal ügyének nyomozását lezárta a rendőrség, emberölés kísérletével vádolják a 17 és 18 éves férfit, aki egyébként rablás és testi sértés ­miatt kerültek eredetileg rácsok mögé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×