INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

pedagógus

szexuális bűncselekmény

vádirat

ügyészség

12 évet kaphat a diákjait zaklató budapesti tanár

InfoRádió

A 41 éves pedagógus a vád szerint a hivatásából eredő hatalmi viszonyt felhasználva, több diákjával létesített szexuális kapcsolatot, amivel a nevelése alatt álló kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A vádirat szerint a férfi pedagógusként, a hivatásából adódó kötelezettségeit megszegve, a tanár-diák kapcsolaton túlmutató bizalmi viszonyt alakított ki a több tanítványával is, majd szexuális célzattal és jelleggel közeledett feléjük.

Két olyan eset volt, amikor a vádlott erőszak és közvetlen fenyegetés nélkül, de a hatalmi befolyását felhasználva, konkrét hátrányt is kilátásba helyezve, vagy érzelmi zsarolással létesített szexuális kapcsolatot a sértettekkel; ezek a cselekmények a törvény rendelkezése szerint szexuális kényszerítésnek minősülnek.

A többi diák esetében a vádlott a szexuális jellegű közeledésével, illetve szexuális cselekményeivel a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség vádiratában összesen négy kiskorú sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény szerepel.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfival szemben több rendbeli szexuális kényszerítés bűntette, valamint kiskorú veszélyezetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A bűncselekmények büntetési tételének felső határa - a bűnhalmazat miatt - 12 évig terjedő szabadságvesztés. A kerületi ügyészség indítványt tett a vádlott pedagógusi foglalkozástól való eltiltására is.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018