eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Újabb részletek az M5-ösön történt gyilkosságról

Újabb részletek az M5-ösön történt gyilkosságról

Az ausztriai Wels város ügyészsége megerősítette, hogy őrizetbe vették azt az 52 éves férfit, aki a gyanú szerint tüzet nyitott egy autóra az M5-ösön Csengelénél.

A felső-ausztriai Bad Ischlben ütött rajta az osztrák rendőrség Cobra csoportja szer­dán este hatkor a csengelei mé­szárlás feltételezett elkövetőjén. Az 52 éves férfinál megtalálták és lefoglalták a fegyvert és a gyilkosság idején viselt ruháját is – állítja a Bors az osztrák Kurier című lapra hivatkozva.

Az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél kedden éjjel háromkor nyitott valaki tü­zet egy osztrák rendszámú autóra és a benne ülő két – 39 és 56 éves – férfira. A fegyveres hirtelen megjelent a kocsi vezető felőli oldalán, és szó nélkül lőni kezdett a zárt ajtón keresztül. Az idősebb férfi meghalt, társa életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Állapota csütörtökön már stabil volt.

Az osztrák lap szerint a magyar rendőrség kiértékelte a pihenőhelyen elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit, amin láttak is egy német rendszámú autót. A Délmagyar.hu szerint,

a Csongrád Megyei Főügyészség európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására tett indítványt

a Szegedi Járásbíróság felé sürgősségi eljárást kezdeményezve. A bűncselekmény elkövetésétől számított 36 órán belül az ügyészség az indítványt a bíróságnak megtette, valamint felvette a Csongrád Megyei Főügyészség a kapcsolatot az európai ügyészi szervezettel, az Eurojusttal is annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok biztosítása, valamint a gyanúsított elfogása soron kívül megtörténjen.

Ennek érdekében a Csongrád Megyei Főügyészség Európai Nyomozási Határozatot is bocsátott ki az osztrák hatóságok felé a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépkocsi és lőfegyver, valamint egyéb bizonyítékok osztrák hatóságok általi biztosítása érdekében. A főügyészség az Európai Nyomozási Határozatot az Eurojuston keresztül közvetlenül továbbította az osztrák ügyészi szervek felé. A főügyészség a nyomozás elrendelését követően a gyanúsított elfogásáig a német és az osztrák ügyészi szervekkel az Eurojuston keresztül folyamatos kapcsolatban volt.

A német rendőrség megtalálta a német rendszámú gépjármű tulajdonosát,

aki elmondta: a járművet az ausztriai Bad Ischlben élő, 52 éves fivére használja – írja a Bors. Így találták meg a kocsit és a gyanúsítottat. Időközben a túlélőnek a kórházban mutattak egy fényképet róla, és ő felismerte a tettest.

Az APA hírügynökségnek a halálos áldozat munkaadója, az autószerelő-műhely tulajdonosa elmondta: a férfi hétfőn ötig még nála dolgozott.

Apjához tartott Bulgáriába a barátjával,

bolhapiacon vásárolt hűtőszekrényeket és mosógépeket vittek hozzá utánfutóval. A gyilkos Magyarországon érte utol őket. A hírügynökség értesülése szerint a gyanúsítottat néhány napon belül kiadhatják a magyar hatóságoknak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az ausztriai híreket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×