eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Döntött a bíróság a balhézó Fradi-szurkolókról

Döntött a bíróság a balhézó Fradi-szurkolókról

A bíróság lakhelyelhagyási tilalommal sújtott két Ferencváros-szurkolót a szombati verekedés ügyében.

A Budai Központi Kerületi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el azzal a két gyanúsítottal szemben, akiket a nyomozóhatóság a Ferencváros-Debrecen labdarúgó-mérkőzés szünetében elkövetett verekedésük miatt súlyos testi sértés bűntettével és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít.

A nem nyilvános meghallgatáson az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a gyanúsítottak lakhelyelhagyási tilalmának az elrendelésére tett indítványt. A védő részben az indítvány elutasítását kérte, de részben el is fogadta azt. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta.

A végzés szerint a gyanúsítottak, valamint az ezidáig ismeretlen társaik november 4-én a Groupama Arénában megtartott NB I-es futball mérkőzés szünetében

rátámadtak a két sértettre, és őket még azt követően is ütötték-rúgták, miután azok a földre kerültek.

A sértettek a bántalmazás következtében különböző sérüléseket szenvedtek, sőt az egyik sértettnek több csontja is eltört. A végzés szerint a megalapozott gyanút a sértettek vallomásai, a kamerafelvételek, valamint a gyanúsítottak ténybeli beismerő vallomása támasztotta alá.

A bíróság osztotta az ügyészség álláspontját a kényszerintézkedés alkalmazásában és abban, hogy annak legenyhébb formája kizárja a szökés-elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyét. A bíróság döntésében rámutatott arra, hogy bár a terheltek büntetlen előéletűek, rendezett családi kapcsolatokkal és rendszeres jövedelemmel rendelkeznek, azonban a bizonyítékok alapján

az elkövetés olyan brutális, útonálló módon, jelentős erőfölénnyel fellépve történt,

hogy bizonyítottság esetén a cselekmény magas büntetési tétellel fenyegetett. Ez pedig a szökés és elrejtőzés veszélyét támasztja alá. Emellett az egyik gyanúsított kézre kerítésére csak elfogatóparancs kibocsátása után került sor, ez a tény pedig a szökés és elrejtőzés veszélyét tovább erősítette.

A végzés indoklása szerint a gyanúsítottak és társaik a cselekményt szervezetten, előre leegyeztetve követték el, ezért alaposan kell attól tartani, hogy kényszerintézkedés nélkül újabb bűncselekményt követnének el, tehát a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A bíróság osztotta az ügyészség álláspontját abban is, hogy a gyanúsítottaknak szükséges előírni azt is, hogy mindenféle sportrendezvénytől tartsák magukat távol. A bíróság viszont nem tartotta indokoltnak külön előírását annak, hogy a gyanúsítottak ne tarthassák a kapcsolatot a sértettekkel, mivel ilyen kapcsolat felvételére nem volt adat.

A bíróság a lakhelyelhagyási tilalom ellenőrzését a terheltek mozgását nyomon követő technikai eszközzel rendelte el.

A végzés nem jogerős, mivel az ügyész annak érdekében fellebbezte meg a bírói döntést, hogy a másodfokú bíróság tiltsa el a gyanúsítottakat a sértettekkel való kapcsolatfelvétel lehetőségétől. Az ügyben jogerősen a Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság dönt.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden döntött arról, hogy három meccsre lezárják az FTC stadionjában a kapu mögötti szektorokat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×