eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Busztragédia az M3-ason: a nyomozók is elaludtak

Busztragédia az M3-ason: a nyomozók is elaludtak

Két és fél hónap alatt csak tanúkat hallgatott meg a rendőrség, de senkit sem gyanúsított meg annak a balesetnek az ügyében, amely még július 10-én történt az M3-as autópályán: egy Svájcba tartó utasokat szállító busz borult fel a sztrádán.

November 10-éig kell lezárnia a nyomozást a rendőrségnek a debreceni turistabusz júliusi balesetének ügyében, a határidő azonban meghosszabbítható - tudta meg a Dehir.hu. A baleset után Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása gyanújával indított eljárást, a nyomozást a Gödöllői Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya folytatja le. A baleset óta eltelt két és fél hónapban

senkit nem gyanúsítottak meg a rendőrök,

csak tanúkat hallgattak meg.

Busztragédia az M3-ason: a nyomozók is elaludtak

Július 10-én megpördült és az árokba borult az M3-as autópályán egy Debrecenből induló turistabusz. A két sofőr és a 38 utas közül 22-en sérültek meg. A balesetnek a Honvédkórház tájékoztatása szerint több életveszélyes sérültje is volt, de az orvosok mindannyiukat meg tudták menteni.

Az utat egy nyíregyházi utazási iroda, a Nyírség Utazási Iroda szervezte, s egy hatnapos svájci körutazásra vitte volna az utasokat. Az Euro 4-es busz a balmazújvárosi Kőnig-Trade Kft-é, tőlük bérelte ki több útra a járművel az utazási iroda.

A busz éjszaka indult el Balmazújvárosról, s a baleset előtt húsz perccel tartottak kávészünetet, ekkor cseréltek a sofőrök. Asztalos Zoltán, a Nyírség Utazási Iroda egyik ügyvezetője korábban azt mondta, beszélt a sofőrökkel és az utasokkal is, s az elmondásokból úgy tűnik, hiába csak húsz perce vezetett a sofőr, valamiért pár másodpercre lehunyhatta a szemét, elaludhatott, ez okozhatta a balesetet.

Asztalos Zoltánné, az iroda másik ügyvezetője csoportkísérőként ült a buszon, s maga is súlyosan megsérült. Mint a lapnak elmondta, a pihenőhelyig a másik sofőr vezette a busz, váltótársa a csere előtt aludt. Asztalos Zoltánné nem emlékszik a baleset utáni pillanatokra, mivel sokkos állapotba került. Több utas későbbi elmondása szerint azonban a baleset után azt kérdezte a sofőrtől,

„Mit csinált velünk, jóember?”, amire a sofőr azt válaszolta, „Elaludtam.”

Időközben a biztosító a busz kötelező felelősségbiztosításának terhére minden utast kártalanított.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×