eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk

A szakadárok közé toborzott, de elkapták

Tiltott toborzás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság egy paksi férfit, aki Ukrajnában vett részt kiképzésen - közölte a törvényszék a bíróság honlapján.

A férfit "a szövetséges fegyveres erőn kívüli, fegyveres összeütközésben résztvevő szervezetbe belépéssel elkövetett" tiltott toborzás bűntettével gyanúsítják; Donyeckben vett részt kiképzésen azért, hogy a szakadárok oldalán a reguláris ukrán haderők ellen harcoljon - írták.

A gyanúsítottal szemben korábban nemzetközi elfogató parancsot adtak ki.

Az egy hónapra szóló előzetes letartóztatást a szökés és elrejtőzés veszélye miatt rendelték el. A végzés nem jogerős, a férfi és védője is fellebbezett - tették hozzá.

A büntető törvénykönyv szerint a tiltott toborzás egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a bűntettet nem csak az követi el, aki szövetséges fegyveres erőkön kívüli, idegen fegyveres szervezetbe toboroz, hanem az is, aki ilyen szervezetbe önként belép, ajánlkozik vagy kiképzésen részt vesz.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×