eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Friss információk a Győrből megszökött rabról

Friss információk a Győrből megszökött rabról

Még egy hét után sem bocsátották ki az európai és nemzetközi elfogatóparancsot az az elítélt ellen, aki a Győri Járásbíróságról szökött meg. A többszörösen büntetett férfi akár az interneten is megszervezhette a szökését.

Zvezdovics Krisztián a Győri Járásbíróságról szökött meg még múlt kedden, és egyelőre nem találják a nyomát.Bors megkérdezte, hogy hol tart a keresése, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a Győri Járási Ügyészségnél előterjesztést tettek az európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására. A rendőrségre a bűncselekménnyel kapcsolatban több állampolgári bejelentés is érkezett, ezeket értékelik és elemzik. Megkereste a lap a megyei főügyészséget is, ahol tegnap Gál Katalin szóvivő úgy fogalmazott: „A rendőrségi előterjesztés ebben a pillanatban érkezett”.

Alighanem további napok telnek el, amíg az európai elfogatóparancs megszülethet, most az ügyészségnek kell indítványt tennie a bíróságon. Az elfogatóparancs kiadásáról a bíróság dönthet.

A szökéssel kapcsolatos további érdekessége, hogy a 2013 óta ülő férfitól bejegyzések olvashatók például a tavalyi évben is a közösségi médiában, így az sem zárható ki, hogy a rablásokért, lopásokért elítélt Zvezdovics a börtönben olyan készülékhez – okostelefon, táblagép – jutott, amellyel képes volt tartani a kapcsolatot a külvilággal, s akár a szökését is megszervezhette.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×