eur:
393.1
usd:
367
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Szemtanú megdöbbentő beszámolója a győri rabszökésről

Szemtanú megdöbbentő beszámolója a győri rabszökésről

A fegyveres rablásért elítélt és a bíróság udvaráról kedden megszökött rab története napok óta lázban tartja a győrieket.

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottját, a Győri Járásbíróságról történő előállítása közben, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított. 

A kisalföld.hu-nak egy szemtanú így nyilatkozott: 

„Rendőrnek hittem először a börtönőrt a kék egyenruhája miatt. Látszott rajta az ijedtség, pontosabban az, hogy nagy a baj, azért rohan ilyen tempóban. Tényleg gyorsan futott. A Munkácsy utcában robogott el előttem, én körülbelül negyven-ötven méterre voltam tőle az Árpád úton; csak őt láttam, a rabot akkor már nem. Nem kiabált, hogy »Szökött rab, fogják el!«, így nem is tudtam, kit kerget. Úgy emlékszem, mintha a lógó bilincset is láttam volna a kezében. Amikor az Árpád út–Munkácsy utca kereszteződéséig elértem, elnéztem a Petőfi híd felé, azt láttam, mintha a belváros felé eső körforgalomnál megtorpanna, szerintem ott már kereste a rabot, akit kergetett."

A bíróság udvari kijáratától, ahonnan a rab elszökött, 170 méterre van az a körforgalom, amelyről az olvasó beszélt. Ezt gyalog is két perc alatt megteszi az ember, futva töredék idő elég, egy perc se kell hozzá.

Kérdés, hogy ilyen rövid távon hogyan tudta szem elől téveszteni a börtönőr a menekülő rabot.

A portál a rendőrséget is kérdezte a hajtóvadászatról, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak érdemi információt. Annyit azonban elárultak, hogy

nagy erőkkel keresik továbbra is Zvezdovics Krisztiánt.

A rendőrség kéri, hogy aki a 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi u. 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a 06-96/417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú" zöldszámát, illetve a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

A büntetés-végrehajtásnál nem árulják el, mennyi ideig kergette a kísérő őr Zvezdovicsot, aki később megszabadult a rabruhájától. Azt viszont közölték, hogy az előállítást végrehajtó kolléga a „jogszabályi előírásoknak megfelelően a hivatásos szolgálat ellátásához szükséges szakmai képzettséggel rendelkezik".

Zvezdovics Krisztiánt kedden – miután a járásbíróság udvaráról meglépett – a büntetés-végrehajtási intézet emberei még nagy erőkkel keresték a Püspökerdőben. A kutatás szerdára kiterjedtebbé vált, már elsősorban a rendőrség üldözi. Arca közismert.

A Kisalföld megkereste dr. Faragó Péter ügyvédet, aki a Faragó & Wesztergom Ügyvédi Irodát képviseli, és ezt a céget rendelték ki a kedden megindult büntetőeljárással kapcsolatban.

A Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntette alapos gyanúja miatt nyomoz Zvezdovics Krisztián ellen, de erről többet a rendőrség nem közölt.

Dr. Takács Péter megyei főügyész közölte, hogy a nyomozást a főügyészség felügyeli, amely a büntetés-végrehajtási intézet jelentéseit is bekérte. 

A Kisalföld utánanézett, hogy mi szerepelt még a szökött rab bűnlajstromán.

A most 33 éves férfi 10 éve már biztosan követett el vagyon elleni cselekményeket,

2007-ben Tatabányán 2 és fél évet kapott, 2009-ben szabadult, rá egy évre Sopronban, majd Győrben voltak lopásai. Aztán 2013 őszén csuklyában ment be társával Győrben a Tompa utcai benzinkútra. Kést szegezett az eladónak, és 17–18 ezer forintot rabolt. Bár tagadta a következő napok történéseit, de két nappal később az Ipar utcai felüljárónál támadt rá társával egy járókelőre, bottal fejbe vágták, hátizsákját letépték és távoztak a pár száz forintos zsákmánnyal.

A portál úgy tudja, most körülbelül 5 éve lehetett még hátra a büntetésből, amit a 3 évvel is büntethető fogolyszökés súlyosbít, ha elkapják.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×