eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb fejlemény a halálkamion ügyében

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta egy 34 éves bolgár férfi előzetes letartóztatását, aki 2015 júniusában a parndorfi bűnszervezet vezetőinek megbízásából pénzért három, a halálkamion ügyében szereplő embercsempész sofőrt Bulgáriából Magyarországra hozott, két esetben pedig az embercsempész szállítást előfutóként kísérte.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a halálkamion ügyétől elkülönített ügyben folytat nyomozást bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt a 34 éves bolgár férfi ellen. A férfi ellen nemzetközi és európai elfogatóparancs lett kibocsátva, ami alapján a bolgár hatóságok elfogták, majd augusztus 28-án átadták a magyar hatóságoknak.

Az NNI nyomozói a férfit őrizetbe vették és bűnszervezetben, a csempészett személyek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A megalapozott gyanú szerint a 34 éves bolgár férfi 2015 júniusában a „parndorfi” bűnszervezetet vezetőinek megbízásából anyagi ellenszolgáltatásért Bulgáriából három embercsempész sofőrt Magyarországra szállított. A három embercsempész közül kettőt ő vett rá arra, hogy pénzért szállítsanak a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat a határ közeléből Nyugat-Európába. Ennél a két szállításnál előfutóként is segítette az embercsempészést. Mikor az utolsó szállításnál az embercsempész sofőrt Magyarországon elfogták, a 34 éves gyanúsított visszament Bulgáriába.

Az ügyészség szerint az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, a kiszabható büntetés (2-től 16 évig terjedő szabadságvesztés) és a férfi külföldi kötődése okán tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Ezt támasztja alá az is, hogy a férfit elfogni is csak nemzetközi és európai elfogatóparanccsal sikerült.

Ezen kívül a bűncselekmény szervezettsége, nemzetközi vonásai, valamint az elkövetés módja miatt tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a bűnszervezet többi tagjának figyelmeztetésével a bizonyítási eljárást megnehezítené, veszélyeztetné. A bűncselekmény szervezettsége, a rendszeres haszonszerzésre törekvés és a többszöri szállítás folytán a bűnismétlés veszélye is az előzetes letartóztatás elrendelését indokolja.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×