INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

hekker

veszprém

jelszó

adatbázis

Veszprémi pizzériából lopta el több ezer vevő adatait a magabiztos hekker

Veszprémi pizzériából lopta el több ezer vevő adatait a magabiztos hekker

InfoRádió

Több ezer veszprémi és Veszprém környéki lakos személyes adatai, e-mail címe és jelszava került ki az internetre, miután feltörték egy helyi pizzéria weboldalát. A hekker jelentkezett, hogy csak a weboldalak védtelenségére kívánta felhívni a figyelmet, és nem tart attól, hogy elkapják.

Több mint 6800 nevet, e-mail címet, illetve e-mail jelszót szerzett meg egy veszprémi pizzéria internetes oldaláról egy hekker, majd elérhetővé is tette az adatokat a világhálón. A veszprémi étteremből az interneten is lehetett rendelni, amihez regisztrálni kellett a honlapon. A regisztráció során megadott adatokat lopták el a hekkerek - tudta meg a Hír TV.

A hekker később e-mailben jelentkezett, és azt írta, nem megvételre kínálja a honlap feltörésével megszerzett adatbázist, hanem bárkinek elküldi, aki kéri. Arra is kitért, hogy a közzétett adatban szerepel egy bizonyos jelszó-hash, amely alapján bárki azonosíthatja, melyik címhez melyik jelszó tartozik. Megjegyezte, hogy az ellopott adatok nagyon sokat érnek. Tisztában van azzal, hogy amit tett, bűncselekmény, de véleménye szerit nem fogják elkapni. Motivációja állítólag az, hogy felhívja a figyelmet a hozzá nem értő honlap-üzemeltetés veszélyeire.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018