eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Egy gyereket vert meg és rabolt ki egy fiatal lány

Fiatalkorúak fegyházában letöltendő, négy hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek jogerősen egy keszthelyi lányt, aki veréssel rabolt néhány szál cigarettát egy kiskorútól.

Az akkor 16 éves lány 2015 novemberében egy keszthelyi társasház bejáratának közelében cigarettát kért egy kiskorútól. A gyerek közölte, hogy nem ad, mert neki is kevés van, mire a lány pofon vágta, a hajánál fogva a földre rántotta, s a földön térdelő gyereket többször megrúgta.

A vádlott ezután újra cigarettát követelt, mire a további bántalmazástól tartó kiskorú odanyújtotta a cigarettásdobozt, amiből a lány kivett néhány szálat, aminek a vádirat szerint összesen 64 forint volt az értéke.

A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye kitér arra: a rablás olyan erőszakos bűncselekmény, amely - a társadalomra kiemelkedően veszélyes volta miatt - soha nem lehet szabálysértés, ezért az igen csekély értékre való elkövetés is bűntettként büntetendő. Fiatalkorú elkövető esetében a kiszabható szabadságvesztés legrövidebb időtartama egy hónap, a leghosszabb pedig öt év lehet.

A Keszthelyi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit rablás miatt négy hónap, végrehajtásában másfél év próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fegyházában letöltendő szabadságvesztésre ítélt. A felfüggesztés idejére elrendelte a lány pártfogó felügyeletét is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×