eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tizenhárom évet kaptak a szigetszentmiklósi szülők

A gyermekbántalmazási ügy megismételt elsőfokú eljárásában hozott döntés nem jogerős.

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a szülőket a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügy megismételt elsőfokú eljárásában szerdán a Fővárosi Törvényszék. A bizonyítási eljárást a gyermekek védelme érdekében, erkölcsi okokból a nyilvánosság és a sajtó teljes kizárásával, zárt tárgyalás keretében folytatta le.

A törvényszék K. Rudolfot és K. Rudolfnét három rendbeli, társtettesként, folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek. A fegyházbüntetés kiszabása mellett a bíróság megszüntette a vádlottak három gyermekük feletti szülői felügyeleti jogát, ezen felül meg kell fizetniük 2,7 millió forint bűnügyi költséget is.

A bíróság az ítélethirdetést követően mindkét vádlottat előzetes letartóztatásba helyezte. Az ítélet és a kényszerintézkedés elrendeléséről szóló végzés nem jogerős. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védőik felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

A Pest Megyei Főügyészség nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat 2013 novemberében a házaspár ellen.  

A Budapest Környéki Törvényszék 2015 februárjában az apát és az anyát két-két év börtönre ítélte, és mivel az előzetes letartóztatásban töltött időt beszámította, a büntetést letöltöttnek tekintette. Tavaly márciusban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet, mert álláspontja szerint az elsőfokú bíróság eljárási szabályokat sértett a szexuális erőszak vizsgálata során.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×