eur:
394.96
usd:
371.68
bux:
66359.45
2024. április 16. kedd Csongor

Házi őrizetben raboltak a fiatalkorúak Újbudán

Egy 14 és egy 15 éves fiú erőszakkal elvette a mobiltelefonját egy kiskorúnak, akivel egy nevelőotthonban élnek.

A két fiatalkorú és a kiskorú fiú ugyanabban a XI. kerületi nevelőotthonban élnek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, amikor a 13 éves fiú január 13-án este visszatért az otthonba, a bejáratnál a házi őrizetben lévő fiúk felszólították, hogy adja át nekik a mobiltelefonját. A sértett ennek nem tett eleget, ekkor egyikük a nyakánál lefogta, míg a másik fiú erőszakkal elvette a készüléket.

A sértett a testvéreivel másnap tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságán. A járőrök ezután kimentek a nevelőotthonba és a két elkövetőt elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindkét fiatal - az általuk korábban elkövetett rablás miatt -, házi őrizet kényszerintézkedés hatálya alatt állt. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága – őrizetbe vételük mellett – rablás miatt folytat nyomozást.

A rendőrség előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×