eur:
389.63
usd:
362.09
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sokkoló: sima pénzbírság helyett brutális gyilkosságért járó büntetést kaphat a gönyűi férfi

Banális balesetből gyilkosság: ezért ölte meg Tompa Esztert a gönyűi férfi. Videón látható, ahogy visszatért a helyszínre.

A 36 éves gönyűi férfi azt vallotta: autójával elütötte Esztert, élettelennek látta. Pánikba esett. Ami ezután történt, érthetetlen és döbbenetes - írja a kisalföld.hu.

Videó a rendőrségi sajtótájékoztatóról:

14.23 - A rendőrség felvétele, ahogy a gyanúsítottal végigjárták a helyszíneket:

13.50 - Banális balesetből lett gyilkosság. Nem kellett volna meghalnia Tompa Eszternek.

A feltárt bizonyítékok hatására tett teljes beismerést a gyanúsított - hallható a sajtótájékoztatón. Az összes helyszínen mindent megmutatott.

Újságírói kérdések jönnek:

- Mi lett a nyomravezetői díjjal?

- A kétmillió forintot visszavonjuk a mai nappal. Nem fizetjük ki. Önerőből nyomoztuk ki. Nem bejelentés után.

- Hogyan került a rendőrség látókörébe a férfi?

- Több száz személy került látókörbe. A gyanúsított az utóbbi hónapokban. Azt, hogy hogyan, nem szeretném elmondani. A nyomozás elején vagyunk. A bíróságon elhangzik úgyis. Látókörbe került. Technikus kollégák számtalan tárgyi nyomot rögzítettek, ezek jelentik a bizonyosságot.

- Hogyan fogták el? Ellenállást tanúsított-e?

- Jelenleg is sofőrként dolgozott, tudtuk, hogy hajnalban indulna. Már indult volna a munkahelyére, ekkor fogtuk el. Ellenállást nem tanúsított. Csendben ült az autóban.

- Tettét végig titokban tartotta?

- Igen, senki nem tudott róla. A tökéletes bűncselekmény alapja az, ha arról csak egy ember tud. Amikor a bűncselekmény történt, otthon azt mondta, visszamegy a munkahelyére a papírjaiért.

- A kocsiról mit mondott otthon?

- Régi autó volt, meg tudta magyarázni.

- A névtelen levél?

- Nem vakvágány volt, ellenőriztük a bejelentést. Egy momentum stimmelt benne, de véletlenül.

- Találkozott-e a rendőrséggel a gyanúsított, volt-e valóban ügye, ahogy a Kisalföld megírta?

- Kisebb értékű lopás miatt került a rendőrség látókörébe 2010-ben. Piti lopás volt. De sem akkor, sem máskor nem akarta feladni magát.

- Az autó fotója az volt, amit akkor közöltek?

- Nem, másik autó volt. Nem VW, hanem Opel. Gyerekek voltak a szemtanúk, bordót mondtak tűzpiros helyett, hosszú autóról beszéltek, de ez kicsi volt... Sok kicsi tévedés elvitt más vonalra.

Banális balesetből lett gyilkosság - A rendőrségi sajtótájékoztató képei

- A fantomkép?

- Nem hasonlít. A személyleírás is más volt, mint a valóság.

- Éreztek megnyugvást rajta, miután elmondta?

- Igen, ő maga is elmondta. Bűntudata volt, de fel kellett nevelnie a gyerekét.

- Önöket meglepte, hogy ez volt a történet?

- Volt olyan verzió, hogy elüthették. De számos tény ellentmondott ennek. A kis szemtanúk egy elrablási esetről beszéltek, de erről szó sem volt. Hogy ennyire banális baleset lesz, gyenge verzió volt csupán. Voltak érdekes szálak inkább. Szakmailag nagy kihívás volt, s igen: meglepett minket, hogy valójában ez történt. Közlekedési balesetnél sokkal inkább cserbenhagyás szokott lenni. Nem ez. A különös kegyetlenség és az aljas indok a szakértői kérdés - ettől lehet minősített eset.

Valószínűleg pénzbírság lett volna a közlekedési baleset büntetési tétele.

- A gyanúsított élettársa hogy fogadta?

- Összeomlott, zokogott, amikor megtudta.

- Önöktől tudta meg, hogy 14 évig egy gyilkossal élt?

- Igen.

- A lányát is kihallgatták?

- Arra nem volt szükség.

A sajtótájékoztató véget ért.

13.30 - Mi történt?

Nem volt egyértelmű jele a szexuális motivációnak. Most már biztos, hogy nem kéjgyilkost kerestünk, üldöztünk. A gyanúsított az elfogása után feltáró, beismerő vallomást tett. Jelenleg 36 éves a férfi, akkor 23 éves volt.

Teherautósofőr volt az egyik szolgáltatónál, gázolaj-lopással egészítette ki a fizetést. Ezt elrejtette az erdőben. Amikor tudta, elment érte, felhasználta a gázolajat. Innen volt helyismerete Sashegypusztánál.

Semmilyen kapocs nem volt az áldozat és az elkövető között korábban. Nem ismerték egymást. Ez nehezítette a nyomozást.

A gyilkosságkor ment az ellopott gázolajért, amikor egy hívást kapott a kocsijában. Egy tűzpiros Opelje volt, azzal ment. Nézte a telefonját, s ekkor, az utolsó pillanatban vette észre, hogy előtte a biciklis: elütötte Tompa Esztert. A biciklije a lánynak felborult. Kiborult az étel, a papucsa ekkor esett le.

Elütötte tehát Esztert, a lány leesett a bicikliről. Sérüléseit is ekkor szerezte. Nem kínzások által. Orvosszakértő dönti el, hogy a sérülések megfelelnek-e a balesetnek. A férfi megállt, kiszállt, megnézte, mi történt. Azt gondolta, meghalt a lány. Élettelennek látta. Pánikba esett: kisgyereke van, börtönbe kerülhet, bevonják a jogosítványát. Ezért a holttestnek vélt testet betette a kocsijának csomagtartójába, majd továbbment Sashegypuszta felé. De Eszter ekkor még élt!

A gyanúsított céltalanul autózott. Kapirgálást hallott a csomagtérből. Megijedt, bement egy földútra. Felnyitotta a csomagtartót, Eszter ekkor már magához tért.

Letette a lányt a földre, térdelt mellette, mit csináljon? Meghozta a szörnyű döntést: megöli, mert ha életben marad, a lány feljelenti. A helyszínen talált bálamadzagot, azzal fojtotta meg Esztert.

Áldozata túlélte volna az eredeti balesetet, mert sérülései nem voltak az élettel összeegyeztethetetlenek.

A kocsival ezek után elment a gyerekéért az óvodába. De a holttestet el kell tüntetni, döntött. Ismét a csomagtartóba tette, s elvitte a város teljesen más részére. A töltésre.

A kocsiját másnap kivitte Szlovákiába, illegális bontóban szétszereltette. Eltűnt a nyom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×