INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

Nagy értékű lopott autókat adott vissza a rendőrség

Infostart

Osztrák sértettek vihették haza ellopott, majd az osztrák-magyar rendőri együttműködésnek köszönhetően megtalált járműveiket. A gépkocsikat február 4-én Egerben, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóitól kapták vissza.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Heves megyei nyomozók 2015. november 25-én a hajnali órákban Budapest XII. kerületében ellenőriztek egy osztrák forgalmi rendszámmal ellátott BMW típusú, valamint egy magyar hatósági jelzéssel ellátott Fiat típusú személygépkocsit, illetve igazoltatták azok vezetőit. Az intézkedéskor a rendőrök megállapították, hogy a BMW típusú jármű lopás bűncselekmény miatt körözés alatt áll, valamint annak utasterében gépkocsik feltörésére alkalmas eszközöket is találtak.

A rendőrök R. Jenő 40 éves és Sz. József 43 éves budapesti lakosokat elfogták és előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók lefoglalták a járműveket, valamint a két férfinél tartott házkutatáskor egyéb, járművek feltöréséhez használt eszközöket, illetve feltehetőleg lopott járművekből eltulajdonított használati tárgyakat is találtak.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két őrizetbe vett férfi ellen lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást és kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését, melyet a bíróság elrendelt.

Továbbá, az eljárásban azonosítottak egy 38 éves jászárokszállási férfit is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a két budapesti férfi által korábban eltulajdonított járműveket átvette, majd azok értékesítésében, azonosító jelük meghamisításában részt vett.

Az egyenruhások K. Krisztián lakásán tartott házkutatáskor lefoglaltak kettő, Ausztriából eltulajdonított, hamis alvázszámmal rendelkező, körözés alatt álló Audi és Volkswagen típusú személygépkocsit. Továbbá, több különböző járműalkatrészt is, melyek vizsgálata folyamatban van.

A jászárokszállási férfival szemben két rendbeli orgazdaság és két rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - rendelt el nyomozást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, továbbá a bíróság lakhelyelhagyási tilalmáról döntött.

A lefoglalt gépjárműveket a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2016. február 4-én átadták a sértettek képviselőinek.

Az Észak-Ausztriai Tartományi Bűnügyi Rendőrség nyomozói az átadást követően a nemzetközi együttműködés részeként közös egyeztetést tartottak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival az eljárás további részleteiről.

Fotókat itt láthat: police.hu.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018