eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nagyszabású rendőrségi akció egy motoros banda ellen

Húsz embert vett őrizetbe és nagy mennyiségű fegyvert foglalt le a holland rendőrség szerdán a Bandidos nevű motoros banda elleni nagyszabású akció keretében az ország délkeleti részében, ahol a hatóságok igyekeznek csillapítani az évek óta egymással rivalizáló bűnbandák között egyre növekvő feszültséget.

Brabant és Limburg tartomány, valamint a Belgiummal és Németországgal határos térségek 30 településén összesen húsz embert vettek őrizetbe, több mint harminc lakást átkutattak - tudatta közleményben a holland rendőrség és az ügyészség.

A szerdai razzia egy hosszú nyomozás eredménye, amelyet "a motoros banda kiterjedt bűntevékenysége - kábítószer- és fegyverkereskedés -, valamint megfélemlítések" ügyében folytattak.

A razzia során jelentős mennyiségű fegyvert - közöttük öt vállról indítható rakétát, hat géppisztolyt és több kilogrammnyi lőszert - is lefoglaltak. A nagy mennyiségű fegyver mellett a rendőrök illegális kábítószergyárat, szintetikus drogok gyártásához használt vegyszereket, hamis pénzt, lopott autókat és egy vadkender-ültetvényt is találtak - közölte Gery Veldhuis limburgi rendőrfőnök.

A műveletben mintegy négyszázan - rendőrök, valamint ügyészségi dolgozók - vettek részt.

Limburg tartományban az utóbbi időkben eldurvultak a bandák közötti összecsapások. A Bandidos tavaly vetette meg a lábát Sittard városában, amit a rivális Hells Angels banda igen rossz néven vett. Azóta Limburgban egymást követik a motorosok közötti erőszakos incidensek. Rendőrségi közlések szerint lövöldözések és pokolgépes támadások is voltak.

Ard van der Steur belügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy jogszabályt készítenek elő a magukat törvényen kívül helyező motorosok megfékezésére.

A Bandidos tagjai részt vettek a Texas amerikai szövetségi állambeli Wacóban májusban történt lövöldözésben is, amelynek kilenc halottja volt. A rendőrség akkor mintegy 170 motorost vett őrizetbe a Bandidos és a texasi Cossacks soraiból.

Egyelőre nem tudni, hogy a szerdai hollandiai razziának volt-e köze a texasi lövöldözéshez.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×