eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Visszaélnek az NFÜ nevével és az uniós pályázatokkal

Ismeretlenek visszaéléseket követnek el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nevével és az uniós pályázatokkal, az ügynökség feljelentést tett az ügyben a rendőrségen.

Az egyelőre ismeretlen elkövetők valótlan tartalmú támogatói döntéseket és támogatási szerződéseket hamisítottak, amelyekkel a pályázókat megtévesztve valószínűleg jelentős anyagi károkat okoztak.

Az NFÜ felhívja a pályázók figyelmét, hogy a pályázatuk benyújtása során, valamint közreműködő személy vagy tanácsadó esetleges igénybevétele esetén kellő körültekintéssel járjanak el.

Fontos, hogy a pályázati eljárásban alkalmazott kapcsolattartás és írásbeli kommunikáció során a közreműködő szervezetektől, vagy az ügynökségtől postai kézbesítés útján érkezett dokumentumokon a pályázók minden esetben ellenőrizzék a pályázat azonosító számát, és minden egyéb adatát, mert a jelenlegi visszaéléseknél ezek hiányára, vagy meghamisítására derült fény. Ezt a pályázatot benyújtók a www.nfu.hu honlapon, a pályázó tájékoztató felületen megtehetik.

Az "á 1" azonosítóval megjelölt, megtévesztő pályázati lehetőség felkínálása sok esetben nem létező projektet takar, vagy az adott régióban igénybe nem vehető pályázatot - hívja fel a figyelmet az NFÜ közleménye.

A pályázati tanácsadót vagy közreműködő személyt igénybe vevő pályázóknak azt tanácsolja az ügynökség, hogy keressék fel az ajánlkozó cég honlapját és ellenőrizzék az ott található információkat. Ezen felül érdemes felkeresni a társaság irodáját is vagy ellenőrizni, hogy a cég szerepel-e a cégnyilvántartásban. Utóbbi ingyenesen elérhető a www.e-Cégjegyzék.hu honlapon.

A közlemény szerint az utóbbi időben fiktív vállalkozások vagy már felszámolási eljárás alatt álló cégek jelentek meg tanácsadóként a pályázni szándékozó társaságok környezetében.

Az NFÜ arra is felkéri a pályázókat, hogy amennyiben információjuk van ilyen vagy hasonló megtévesztő és csalárd magatartásról, forduljanak a területileg illetékes rendőrséghez.

Emellett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség továbbra is várja az általa működtetett www.anti-lop.hu közérdekű bejelentő oldalra az európai uniós támogatásokhoz köthető visszaélésekkel és szabálytalanságokkal kapcsolatos információkat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×