eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egész Európára kiterjedt az embercsempész-hálózat

Lezárta a nyomozást egy egész Európára kiterjedő embercsempész-hálózat ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda, az eljárás során 11 gyanúsítottat vontak eljárás alá - jelentette be Boross Zoltán, az NNI kiemelt migrációs ügyek osztályának vezetője.

Boross Zoltán a soros magyar EU-elnökség keretében, a Vietnamból kiinduló és a szervezett bűnözés által támogatott illegális migráció visszaszorítása érdekében rendezett konferencia sajtótájékoztatóján elmondta: a 2009 óta tartó nyomozás ügyében a napokban kezdték meg az iratismertetést.

Simonné Berta Krisztina, a Belügyminisztérium nemzetközi és európai helyettes államtitkára azt mondta: kiemelt figyelmet fordítanak az illegális vietnami migráció visszaszorítását célzó projektre, amely operatív rendőri együttműködést tartalmaz, ez már kézzelfogható eredményeket is hozott.

André Baker, az Egyesült Királyság súlyos és szervezett bűnözés elleni ügynökségének igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy az illegális vietnami migráció azért irányul országuk felé, mert ott egy év alatt egy kábítószer-ültetvényen dolgozó vietnami megkeresi tíz, hazájában élő vietnami tíz évre elegendő keresetét.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×