INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Egész Európára kiterjedt az embercsempész-hálózat

InfoRádió / MTI
Lezárta a nyomozást egy egész Európára kiterjedő embercsempész-hálózat ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda, az eljárás során 11 gyanúsítottat vontak eljárás alá - jelentette be Boross Zoltán, az NNI kiemelt migrációs ügyek osztályának vezetője.

Boross Zoltán a soros magyar EU-elnökség keretében, a Vietnamból kiinduló és a szervezett bűnözés által támogatott illegális migráció visszaszorítása érdekében rendezett konferencia sajtótájékoztatóján elmondta: a 2009 óta tartó nyomozás ügyében a napokban kezdték meg az iratismertetést.

Simonné Berta Krisztina, a Belügyminisztérium nemzetközi és európai helyettes államtitkára azt mondta: kiemelt figyelmet fordítanak az illegális vietnami migráció visszaszorítását célzó projektre, amely operatív rendőri együttműködést tartalmaz, ez már kézzelfogható eredményeket is hozott.

André Baker, az Egyesült Királyság súlyos és szervezett bűnözés elleni ügynökségének igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy az illegális vietnami migráció azért irányul országuk felé, mert ott egy év alatt egy kábítószer-ültetvényen dolgozó vietnami megkeresi tíz, hazájában élő vietnami tíz évre elegendő keresetét.

Hanganyag: Kálló Izabella

Kapcsolódó hang

Boross Zoltán
 


A címlapról ajánljuk