eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Brutális családirtás Tényőn: építész volt a családfő

Bűncselekmény áldozata lett két gyermek és két felnőtt Tényőn. Egy 37 éves nőt és 36 éves férjét, valamint öt- és nyolcéves lánygyermekeiket gyilkolták meg. Varga Gábor, Tényő polgármestere a Hír TV kérdésére azt mondta, hogy a gyilkosságok hátterében leszámolás állhat. Úgy vélte, a bűncselekmény nem etnikai jellegű volt.

Brutális gyilkosság történt Tényőn. Két felnőttet és két gyermeket találtak holtan hétfőn a Győr-Moson-Sopron megyei Tényő egyik házában.

Egy házaspárt és két gyermeküket gyilkolták meg; egy őket látogatni induló rokonuk talált a négy halottra este hét óra körül - mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. Tájékoztatása szerint egy 37 éves nőt és 36 éves férjét, valamint öt- és nyolcéves lánygyermekeiket gyilkolták meg.

Az MTI tudósítója rendőrségi forrásból úgy tudja, várhatóan egész éjszaka tart majd a helyszíni és a halottszemle, ennek idejére a falu központjában, kezdeténél zárták le azt az utcát, amelyben onnan másfél kilométerre történt a bűncselekmény.

A család egyik ismerője az MTI-nek a helyszínen azt mondta: a meggyilkoltak rendezett életet éltek, mindkét szülő mérnökként dolgozott.

A középkorú férfira és nőre valamint két gyermekükre a férj testvére talált rá hétfő este hét óra után otthonukban, ő értesítette a rendőrséget. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta: a család feltehetően gyilkosság áldozata lett, de többet egyelőre nem közölt. A helyszínelés még tart.

Varga Gábor, Tényő polgármestere a Hír TV kérdésére azt mondta, hogy a gyilkosságok hátterében leszámolás állhat. Úgy vélte, a bűncselekmény nem etnikai jellegű.

Az Index tudósítója beszélt egy szomszéddal, aki azt közölte, hogy este fél 7 körül érkezett a család házához két mentő és rengeteg rendőrautó. Ugyan nem látta egész nap a családot, ami nem kirívó, de gyanús dolgot sem észlelt.

A család ikerházban lakott, aminek másik fele az apa testvérének tulajdona.

Nem álltak szoros kapcsolatban, csak köszöntek egymásnak, mióta a család két éve Tényőre költözött. A szomszéd elmondása szerint az áldozattá vált család normális életet élt, átlagos a házuk, átlagos autóval jártak, a kertben két nagy kutyát tartottak.

A Kisalföld.hu helyszíni tudósítója úgy tudja, hogy az áldozatok közül a családfő építész volt.

Keddre ígért tájékoztatást a tényői négyes gyilkosság tetthelyéről hétfőn késő este, fél tizenegy körül távozó Szabadfi Árpád, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitánya.

Az autója lehúzott ablakán át válaszoló rendőri vezető az újságírók egyetlen érdemi kérdésére sem felelt. Este 10 óra körül a rendőrség felszámolta a falu központjában lévő ellenőrzőpontot, ahonnan korábban senkit nem engedtek tovább az Árpád utcába, ahol a gyilkosság történt.

Az újságírók éjszaka a gyilkosság helyszínétől néhány száz méterre, egy újabb lezárásnál vártak az utcán, hóesésben, hogy kitudódnak-e további részletek. A rendőrök az újabb ellenőrzőpontnál egy terepjáróval torlaszolták el az utat.

A hírportálon fotók is láthatók a helyszínről.

1994-ben és 2000-ben történt hasonló Magyarországon

1994-ben Magda Marinkó követett el hasonlóan brutális gyilkosságot - olvasható az Index összeállításában. A 42 éves Z. Nagy Bálint szegedi cukrászt, a feleségét, valamint 10 és 16 éves gyereküket ölte meg.

2000-ben egy 28 éves hódmezővásárhelyi férfi követett el négyes gyilkosságot. Azt mondta, azért tette, mert úgy érezte, ölnie kell.

Először Hódmezővásárhelyen 27 éves alkalmi barátnőjét, egyébként munkatársát megfojtotta, majd elvágta a torkát, utána, de még aznap élettársához ment Békéssámsonba. Itt először az idős nagyszülőkkel végzett, a nagypapa 84, a nagymama 80 éves volt, végül megölte a 25 éves unokát is. A férfit a rendőrség másnap elfogta.

2002 májusában az Erste bank móri fiókjában nyolc embert végeztek ki brutálisan: egy biztonsági őr, a bank öt alkalmazottja és két ügyfél halt meg.

2008-ban Bécs mellett gyilkolt egy férfi, egy idős testvérpárt és házastársaikat lőtte agyon, akik egyébként a rokonai voltak, majd öngyilkos lett. Búcsúlevelében jelezte, hogy véres eseményre készül. Az indíték az lehetett, hogy a bérleti díjon kialakult vita miatt kiköltöztették húga döblingi lakásából, ezért akart bosszút állni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×