eur:
392.87
usd:
366.68
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Házkutatás a rendőrségen: hivatali visszaélés és sikkasztás a gyanú

Házkutatást tartott csütörtökön a Budapesti Nyomozó Ügyészség a II. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás gyanúja miatt, szerdán pedig a VIII. kerületi rendőrkapitányságon tartottak házkutatást, ott hivatali visszaélés gyanúja miatt - erősítette meg Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére válaszolva egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: két kerületi rendőrkapitányság épületében is tartott házkutatást az ügyészség. A házkutatások részleteiről, illetve azok okáról a vezérőrnagy arra hivatkozva nem beszélt, hogy a házkutatásokat az ügyészség folytatta le. A rendőrfőkapitány azt sem jelölte meg, mely kapitányságokról van szó.

Skoda Gabriella az MTI-vel csütörtökön kora délután azt közölte: a nyomozás mindkét ügyben ismeretlen tettes ellen zajlik, egyik ügyben sem történt gyanúsítotti kihallgatás. Hozzátette, hogy a nyomozások érdekeire figyelemmel egyik ügyben sem adhatnak további tájékoztatást.

A rendőrség szerdán azt közölte: Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. A rendőrségi közlemény szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Arra sem az ügyészség, sem a rendőrség tájékoztatása nem tért ki, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és a házkutatások összefüggnek-e. Kérdésre válaszolva Tóth Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: indokolás nélkül vonták vissza a két kapitány megbízását, így nem kell megindokolnia, miért javasolta azt.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×