eur:
396.52
usd:
370.39
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vett Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenészt 2015. szeptember 24-én rendőrök kísérik a Budaörsi Járásbíróságra, ahol előzetes letartóztatásáról döntenek.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Galambos Lajosnak hűvös marad a nyár

Lapinformáció szerint bár ismét kérvényezte, nem kerül házi őrizetbe Galambos Lajos.

Ahogy arról az Infostarton többször is beszámoltunk a közismert zenész, Galambos Lajos 2023 áprilisa óta börtönben van a rá kiszabott 3 év hat hónapos büntetés miatt. Víz-, gáz- és áramlopás miatt ítélték el.

Az már egy másik kérdés, hogy szinte a büntetése megkezdése óta börtönkórházban van.A tüdeje miatt ápolják Berettyóújfalun.

Erre hivatkozva már többször kérte, hogy otthon lehessen, de ehhez most sem járultak hozzá - írja a borsonlie.hu.

A lap szerint Galambos Lajos és az ügyvédje újabb kérelemmel fordult a hatóságokhoz azt kérve, hogy házi őrizetben, ahogy a jogi nyelv mondja, reintegrációs őrizetben tölthesse le a büntetése visszalévő, 2 év négy hónapját. A tervek szerint

június 20. körül végre hazaengedték volna, de a várakozásokkal ellentétben nem érkezett meg a határozat.

A zenész tehát egyelőre marad a rabkórházban.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 21:50
×
×
×
×