eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Schirilla György a Zagyva folyóban a Heves jeges életmód-találkozón Hatvanban 2017. január 15-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Búcsúúszásra készül Schirilla György, elköszön a jeges Dunától

Még egyszer átússza a téli Dunát a „nemzet rozmárja”, de a sportot azért nem akasztja szögre; az írás mellett nem hanyagolja el a hideg vizet és a futást sem.

„A váci úszás már búcsúúszás lesz február 24-én, a téli Dunában úszni nagy kihívást jelent számomra” – mondta a veol.hu-nak ifj. Schirilla György, akit a legtöbben különleges hidegtűréséről, jeges vízben úszásáról ismerünk. A vármegyei portálnak elmondta, a Balatonban még gyakrabban merül, több településen is várják télen és kora tavasszal.

Mint mondta, márciusban már 63 éves lesz, több szokása is megváltozott már, de a mozgással nem hagy fel.

A hideg vízben úszás mellett a futást sem hanyagolja; Salgótarjánban, ahol tavaly díszpolgárrá avatták, minden évben ő nyitja az október 23-i futóversenyt, a városba is futva érkezik. De mikor otthon van, szintén sokat fut a Margit-szigeten, vagy éppen a Városligetben. A portálnak elárulta, a jógázással időhiány miatt felhagyott, de szeretne hozzá visszatérni, mert, ahogy fogalmazott, kiváltja a csontkovácsot és a masszőrt.

Schirilla György arra is kitért, hogy az írásra is koncentrál, bevallása szerint sok idejét leköti. Első kötetét általános iskolásoknak írta, most egy óvodásoknak szóló versesköteten dolgozik.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×