eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A BudaKlíma Kft. munkatársai klímaberendezést telepítenek egy I. kerületi társasházban 2017. június 28-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ma lesz év eddigi legmelegebb napja. Az év eddigi legmagasabb hőmérsékletét június 23-án Kaposváron mérték. Akkor 36,3 fokig melegedett a levegő, de most jó eséllyel melegebb lesz. Több helyen 34-35 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet valószínű, de helyenként akár 36-37 fok is lehet. A hőség mellett záporok, helyenként akár heves zivatarok is lehetnek.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mentőhelikopter Kisbéren: klíma rázott meg egy kilencéves kisfiút

Olyan erős áramütést kapott, hogy sürgősen kórházba szállítani kellett szállítani.

A kemma.hu az egyik olvasójától értesült arról, hogy Kisbérről mentőhelikopter vitt el egy kilencéves kisfiút áramütés miatt. A lap úgy tudja, hogy az áramütéses balesetet feltehetőleg egy nem szakszerűen beszerelt klíma okozta.

Gányai Balázs, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a portált, hogy az ügyben a kisbéri rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

A sajtóreferens hozzátette, hogy a kisbéri rendőrök helyszínelést tartottak a balesetnél.

Közben a katasztrófavédelem is figyelmeztette az embereket a klímák veszélyességére. Hosszú összeállításukban azt írják: Egy légkondicionáló beépítéséhez nem kell külön engedélyt kérni, azonban ez nem azt jelenti, hogy bárhová, bármilyen módon elhelyezhető a készülék.

Idén már 22 klímaberendezés okozott lakástüzet.

Ha régi, alulméretezett hálózatra, vagy nem hozzáértő módon kötik be a klímát, az könnyen tűzhöz vezethet. Idén már 22 klímaberendezés okozott lakástüzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×