eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Zsaru magazin
Nyitókép: Zsaru magazin

Dráma a viharban, tizenketten borultak a Dunába Visegrádnál

Tizenketten estek a folyóba, amikor a viharos szélben három kenu felborult Visegrádnál szerda délután a viharban.

Több vízirendőr és egy civil segített azokon a kenusokon, akik szerda délután beleborultak a Dunába. A Zsaru magazinnak Martikán István törzszászlós és Soltész Balázs törzszászlós mondta el a részleteket.

"15 óra körül kaptuk a riasztást, hogy kenusok borultak a vízbe. Késlekedés nélkül, azonnal indultunk, és 1-2 percen belül a helyszínre érkeztünk. Már messziről láttuk, hogy három felborult kenuba kapaszkodnak emberek. Szerencsére mindenkin volt mentőmellény - mesélte Soltész Balázs.

A bajbajutottak 16 és 60 év közöttiek voltak, a fiatalokat és az idősebbeket előreengedték. Őket mentettük ki a háborgó vízből először. A fiatalok közül akadt, aki talán kicsit megijedt, de leginkább azért, mert az értékeiket szerették volna megmenteni.

Az egyikük a papucsával volt elfoglalva, kapkodott utána. Mondtam neki, hagyja a papucsot,

jöjjön fel a hajóra, a biztonság az első".

Senki sem szorult orvosi ellátásra, ami köszönhető annak is, hogy a kenusok betartották a biztonságos hajózásra vonatkozó szabályokat, és megtették a szükséges óvintézkedéseket.

fotó: Zsaru magazin
fotó: Zsaru magazin

A hajózási szabályzatban az áll, hogy a vízben közlekedő járművek, ha felborulnak, akkor is a víz tetején kell maradjanak. Ebbe bele tudnak kapaszkodni, ami már egy biztonsági fokozat. Mentőmellény az úszni nem tudóknak és a 14 év alattiaknak kötelező. Ennél az esetnél a túravezető az időjárás miatt határozott úgy, hogy mindenki vegye fel a mentőmellényt, ami nagyon jó döntés volt. A mellény életet menthet - mondta még Lakatos Adrienn főhadnagy, a DVRK nagymarosi őrsparancsnoka.

A kimentett kenusokat a rendőrök a partra szállították, és a biztonságba helyezésükről is gondoskodtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×