eur:
383.72
usd:
352.72
bux:
69288.33
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
fotó: reakcio.hu
Nyitókép: reakcio.hu

Látványos videón, ahogy az elsüllyedt luxusjachtból szivattyúzzák a vizet Óbudán

Kiemelték azt a luxusjachtot, amely a Hajógyári-sziget déli részén süllyedt el február 14-én. Elsők között számoltunk be erről, most felvételeket mutatunk arról, hogy miképpen szivattyúzzák a vizet a hajóból.

Február 14-én kigyulladt egy újonnan 2-3 milliárd forintot érő (de csak 2 millió euróért árult) luxusjacht Óbudánál. Az eset a Hajógyári-sziget déli részén található kikötőben történt. Akkor tűzoltóhajóról is próbálták megfékezni a lángokat.

A beavatkozás végül csak arra volt elegendő, hogy megfékezzék a tűz továbbterjedését, a végén részlegesen el kellett süllyeszteni a hajót.

Szerdán elsőként az Infostart számolt be arról, hogy kiemelték a vízi járművet és elkezdték kiszivattyúzni belőle a vizet. Erről a műveletről később videót is kaptunk, ezt Facebook-oldalunkon nézheti meg.

Érdeklődtünk a katasztrófavédelemnél, hogy hol tartanak a vizsgálatok. Azt írták kérdéseinkre, hogy azonnal megkezdték a tűzvizsgálatot, de az még jelenleg is tart, így további részletekről nem írtak.

Szintén érdeklődtünk a Wiking Yacht Clubnál, ennek a cégnek a tulajdonában van a luxusjármű. Ők azt ígérték, hogy még a héten választ kapunk kérdéseinkre - a többi között arra, hogy mi lesz a hajó sorsa, hiszen szinte biztosan nem maradhat a kikötőben.

Címlapról ajánljuk
Milliárdos károkat okozott az  ítéletidő tavaly Németországban

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége(GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben. Ami pedig az idei évet illeti, az első hónapok nem sok jóval kecsegtetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×