eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Infostart

Óriási tűz és füst az Árpád hídnál – fotók

A főváros több pontjáról is jól látható a füstoszlop.

Nagyobb tűz lehet az Árpád híd budai hídfője környékén, mert a közelben hatalmas füst látható. A hídon egyelőre zavartalan a közlekedés, de folyamatosan érkeznek a tűzoltó egységek a tűzesethez.

Az Infostart tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a Hajógyári-sziget déli csúcsán egy luxusjacht kapott lángra, a tűz láthatóan a fedélzeten pusztított, és előbb fekete, majd szürke füsttel égett.

Egy, vélhetően helyi tűzoltóegység hamar elkezdte az oltást egy vízsugárral, majd nem sokkal később megérkezett egy tűzoltóhajó is, és három habsugárral elfojtotta a hajón tomboló tüzet.

Tudósítónk arról számolt be, hogy a lángok megfékezése után is égett műanyag szaga terjeng a környéken.

A tűzoltók egyelőre nem tudnak a fedélzetre lépni, noha a hajó eleje teljesen épnek látszik a partról, és annak sincs nyoma, hogy süllyedne a hajótest. Ugyanakkor váratlanul ismét felcsaptak a lángok a hajó hátulja környékén.

A rendőrség közben motoroshajókkal lezárta a környéken a vízi közlekedést is.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kigyulladt a kikötőben, a vízen lévő, mintegy tizenöt méter hosszú hajó a Hajógyári szigetnél. A jármű mintegy fele égett. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a szárazföldről, valamint a Szent Flórián tűzoltóhajóról is oltják a lángokat. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy három vízsugárral húsz tűzoltó kezdte meg az oltást. Arról is beszámolt, hogy információik szerint

a hajót mindenki elhagyta a tűz kigyulladásakor, sérült nincs.

A tűz okát vizsgálják.

Az Infostart helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a tűzoltóhajó elment, amikor nem füstölt a hajó, de amikor újra égni és füstölni kezdett, visszatért.

A helyszínen készült képgalériánk:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×