INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

németország

pilóta

baleset

Magyar pilóta halt meg Németországban

Magyar pilóta halt meg Németországban

Infostart

A rutinos szegedi pilóta gépe a földbe csapódott, ő belehalt a zuhanásba, de a repülőn utazó 14 ejtőernyős túlélte a németországi balesetet.

Eddig ismeretlen meghibásodás miatta földbe csapódott repülőgépével Berlintől csaknem 70 kilométerre egy szegedi pilóta. A Németországban dolgozó férfi évek óta profi pilótaként, ejtőernyős-ugrató pilótaként és oktatóként dolgozott, a tragédia idején egy Cessna 208-as gépet vezetett.

A gépen valami hiba történhetett, miután egy ugróbázisról felszálltak - írja a Bors a német Abendblatt című lap értesüléseire hivatkozva. Az ejtőernyősök épségben kijutottak a repülőből, amellyel ezután a pilóta tehetetlenül zuhant le az ugróbázis melletti mezőre.

A rendőrség nyomoz, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta a tragédiát. A német lap felkereste az ugróbázist, de nem akartak nyilatkozni a részletekről. A kollégák szerint nem kizárt, hogy a baleset előtt a pilóta már tudta, hogy zuhanni fog, és próbálta a repülőbázistól messzebb, olyan területre manőverezni a Cessnát, ahol nincsenek emberek. A Borsnak elmondták hősként tekintenek rá, amiért az ejtőernyősök épségben megúszták a repülő meghibásodását. Egyik barátja azt mondta, a férfi soha sem hibázott.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018