eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin
2018. december 25-én közreadott kép II. Erzsébet brit uralkodóról a hagyományos karácsonyi üzenetének felvételét követően a londoni Buckingham-palotában.
Nyitókép: MTI/AP/John Stillwell

"Írjon neked levelet az angol királynő" - Szombathelyen már nem vicc

Egy szombathelyi vendéglátós iskola tanulói II. Erzsébettől kaptak levelet, évekig vágytak erre.

A szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium egyik végzős osztálya nem mindennapi küldeményt talált a postaládában - írja a vasi Vaol.hu.

A szombathelyi középiskola 12.C osztályának tanulói 4 éve tanultak célnyelvi civilizációt, mely során az osztály igazi rajongója lett a királyi család életének és történetének. Több alkalommal írtak gratuláló levelet, képeslapot nekik családi alkalmakra és kaptak rá választ, de most személyesen II. Erzsébet királynő válaszolt nekik udvarhölgye útján.

Mint a portál megjegyzi, a királynő naponta átlagosan 300 levelet kap a világ minden tájáról, melyből az előolvasók kiválogatják, melyek kerülnek személyes felolvasásra. A levelet a diákok utolsó tanítási órájukon kapták meg, melyről természetesen mindenki kapott egy saját másolatot a pénteki ballagási tarisznyába útravalónak.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×